Чи буде в цьому році розвиватися в Закарпатті сільський зелений туризм

У нашого раю великий туристичний потенціал. У нас – чудова природа, мінеральні та термальні джерела, чисті ріки, зелені ліси  та люди, які вміють працювати. Але цього, на жаль, недостатньо. 

Ще нещодавно великі надії покладалися на сільський зелений туризм. Як він на даному етапі розвивається? Які має перспективи, адже він є непоганою альтернативою для місцевого населення, яке не має роботи…

“Відповідно до державної політики у сфері туризму сільський туризм є видом діяльності, який звільнений від оподаткування, каже zakarpatpost.net начальник управління туризму і курортів Закарпатської ОДА Денис Ман. – Тобто, можна мати садибу, приймати в себе вдома гостей і надавати дві основні послуги – розміщення й харчування та не реєструватися ні як фізична, ні як юридична особа. Наразі якихось вимог до зеленого туризму і критеріїв, які обмежують цей вид діяльності, немає. Це – дійсно для Закарпатської області той вид заняття, який повинен прогресувати, бо ж дозволяє створити для себе і робоче місце, і отримувати дохід, і залишатися вдома, не виїжджати кудись працювати за кордон. Чи є у нього майбутнє? Гадаю, що так. Ця тенденція збережеться і надалі, поки ніхто не говорить про необхідність оподаткування. До того ж, в нас є хороший позитивний момент у зміні законодавства щодо розвитку виноробної галузі. Сподіваємося, що це для сільського туризму теж хороша супутня галузь. Вірю, що він теж стане одним з найбільш популярних у системі внутрішнього туризму, буде однією з так званих фішок Закарпаття, якою ми зможемо пишатися”.

zakarpatpost.net