Чи стане найближчим часом в Ужгороді чисто?

Ужгород – надзвичайно гарне європейське місто, але його естетику псує прибирання. Містяни постійно нарікають на роботу комунальників. Це було як узимку, коли дороги були слизькими і засніженими, так і тепер, коли оголилося на вулицях сміття. Чи можна б запровадити схему, яка є в інших містах України, наприклад, у сусідньому Львові, аби замітали вулиці пенсіонери? Такий досвід себе виправдовує…

“У цій сфері є проблема з робочою силою. Не хочуть люди йти працювати прибиральниками. Чомусь це вважається в нас непрестижною, брудною роботою, – каже zakarpatpost.net Ужгородський міський голова Богдан Андріїв. – З іншого боку, цієї зими, оскільки було багато опадів, ми використали для підсипання доріг близько 840 метрів кубічних спеціальних сумішей. Зараз усе потрібно прибрати й вивезти. Саме над цим щоденно працюємо. Звісно, місто повинно бути гарним, привабливим.

Коли ще трішки потепліє, залучимо прибиральну техніку: порохотяги, машини зі щітками. Однак спочатку потрібно все прибрати вручну, без застосування спеціальних автомобілів, які можуть пошкодитися від антиожеледних сумішей. Техніку залучатимемо вже для підтримання чистоти.

Що ж до пенсіонерів, то спробувати можна, принаймні через ЗМІ запропонувати їм працювати на платній основі”.

Отже, дужне хочеться вірити, що найближчим часом комунальні служби запрацюють справді на совість і в нашому місті буде чисто.

zakarpatpost.net