Site icon zakarpatpost.net

На чому цієї весни економлять ужгородці?

Опитування проходило як у одній із соціальних мереж, так і на вулицях міста. На жаль, під час дослідження виявилося, що семи відсоткам мешканців не вистачає грошей навіть на продукти харчування. Тож вони економлять саме на їжі.

-М’ясо купую дуже рідко, – каже краяна пані Марія. – Овочі вирощую на городі. Проте все одно доводиться ходити до крамниць і на ринок – на крупи, молоко, хліб, борошно, цукор…

Також десять відсотків опитаних намагаються економити на ліках. До речі, не вистачає коштів на медичні засоби не тільки пенсіонерам.

-Син часто хворіє. А в аптечних установах міста – ціни космічні. Тож деякі пігулки замовляю через Інтернет, – каже молода мама Олена Томишин. – Виходить чи на третину дешевше.

-Заощаджувати на еліксирі здоров’я неправильно, але в нинішніх непростих умовах доводиться, – каже інша містянка Аліна Кадар. – Завжди шукаю вітчизняний аналог закордонним лікам, вони, як правило, не гірші і дешевші.

Майже три відсотки краян взагалі дуже рідко купують медикаменти, терплять біль і не йдуть до лікарів через брак коштів.

Вісім відсотків мешканців Ужгорода намагаються рідше їздити на заправку – економлять на транспортних витратах.

-Маю велосипед. Якщо їхати треба кудись недалеко, у межах міста – охоче пересідаю з чотириколісного на двоколісний засіб, – ділиться думками ще один респондент, Олег Мороз.

А от десять відсотків опитаних відмовляються від подорожей – не подорожують не те що закордонними державами, а навіть рідним краєм. Дев’ять відсотків учасників соціологічного дослідження навіть у літній період шукають альтернативні шляхи опалення – газові плити замінюють електричними  та інтенсивно закуповують на зиму дрова.

Утім найбільше – п’ятдесят шість відсотків ужгородців відмовляються від різноманітної техніки. У разі ж поломки  електроприладів, намагаються їх ремонтувати. Якщо все ж пральну машину, мікрохвильову піч, праску  чи телевізор доводиться придбати, то зазвичай містяни купують вживану техніку.

Прикро, що рівень життя впав настільки, що зараз чи не кожному з нас доводиться заощаджувати майже на всьому. Навіть ті краяни, що мають середні чи високі статки, уже двічі думають перед тим, як за щось віддати гроші.

zakarpatpost.net

image description

Exit mobile version