У закарпатців тепер будуть по три паспорти?

А чому один… чи два… коли поруч чотири держави? Порошенко і Орбан домовились щодо подвійного громадянства для угорців Закарпаття

Глава Української держави Петро Порошенко обговорив з прем’єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном двосторонню угоду щодо подвійного громадянства для угорців, які проживають в Україні. Про це повідомив глава прес-служби угорського прем’єр-міністра Берталан Гаваші агентству MTI в четвер з Мальти, передає Главком.

Як повідомляється, Віктор Орбан запевнив Петра Порошенка у тім, що Угорщина підтримує суверенітет і територіальну цілісність України. Також прем’єр-міністр Угорщини наголосив під час зустрічі, що Угорщина прагне підтримувати двосторонню співпрацю в галузі енергетики, в тому числі спільних дій проти проекту Nord Stream 2.

Берталан Гаваші зауважив, що Віктор Орбан і Петро Порошенко домовилися укласти двосторонню угоду між Угорщиною і Україною відносно подвійного громадянства угорців, які мешкають в Україні.

Водночас у повідомленні прес-служби президента України немає жодного слова про домовленості щодо подвійного громадянства, натомість є фрагмент про застереження щодо заяв окремих угорських політиків про територіальну автономію українських угорців.

zakarpatpost.net