В Ужгороді звучатиме «Neo-автентика»

5 квітня в обласній філармонії відбудеться сольний концерт Мирослави Копинець.
Її творча біографія вражає насиченістю і розмаїттям. Дарма, що на професійну сцену вона прийшла не одразу. Спочатку було навчання в університеті, створення сім’ї, народження сина, підприємницька діяльність, догляд за хворою мамою… І в першу чергу саме заради мами – знаного у краї педагога і музиканта Терезії Михайлівни Копинець – донька вирішила стати співачкою.

Справа ця для неї була не нова: в дитинстві багато виступала у складі фольклорного ансамблю “Джерельце”. Тож почала приватно займатися вокалом, формувати репертуар, потроху пробувати свої сили на конкурсах і фестивалях.

Серйозним сценічним і виконавським досвідом для Мирослави Копинець стала участь у таких популярних проектах, як телешоу “Голос країни”, фестиваль “Закарпатський едельвейс”, місцеві відбіркові тури до Всеукраїнського фестивалю сучасної пісні та популярної музики “Червона рута”. Вона зуміла заявити про себе, запам’ятатися самобутністю, автентичною манерою співу, трепетним ставленням до народної пісні. І результат не забарився: у доробку співачки вже є кілька лауреатських звань, зокрема, “Червоної рути – 2015”.

А відколи Мирослава Копинець стала артисткою заслуженого академічного Закарпатського народного хору – її співоча кар’єра засяяла новими гранями.

Цікавим етапом у творчій біографії Мирослави стала її співпраця із нашим земляком, бас-гітаристом групи “Моральний кодекс” Олександром Солічем, який зробив оригінальні поп-, рок- та джазові обробки до її пісень і допоміг у створенні дебютного альбому “Рутенія”.

5 квітня у Закарпатській обласній філармонії відбудеться сольний концерт Мирослави Копинець.

Учасники програми: заслужений працівник культури України Л.Ленарт (цимбали), Л.Кушлик (дримба), мистецтвознавець Вікторія Манайло-Приходько, поет Василь Матола, народний вокальний дует “Рідна пісня” у складі Тетяни і Сергія Раховських, народний фольклорний колектив “Хижанські візерунки” (керівник Ірина Турцанаш), оркестрова група заслуженого академічного Закарпатського народного хору. Ведуча – Ольга Донецька.

Нова програма Мирослави Копинець отримала назву “Neo-автентика”. В її рамках відбудеться також презентація відеокліпу співачки на закарпатську баладу “Під дубиною”.

Початок концерту о 18.30.

zakarpatpost.net