Ужгород готується до Міжнародного дня ромів

У суботу, 8 квітня, в Ужгороді відбудуться заходи до Міжнародного дня ромів, передає zakarpatpost.net.

Сьогодні, 4 квітня, у прес-центрі Закарпатської ОДА святкування офіційно анонсували начальник відділу національностей та релігій Закарпатської ОДА Йосип Редеш, організатор святкових заходів Світлана Адам та голова громадської ради ромів при Закарпатській ОДА Борис Бучко.

За словами організаторів, цьогорічне святкування пройде масштабно – зі співами та музикою, спуском вінків на воду. А розпочнуться заходи із урочистої ходи представників ромських громад від обласної філармонії через центр міста до Закарпатського обласного академічного українського музично-драматичного театру.

Біля будівлі можна буде побачити традиційні ромські кібітки, ватру, елементи побуту, пригоститися бограчем. А вже всередині театру відбудеться святковий концерт.
Нагадаємо, що Міжнародний день ромів відзначають вже понад 40 років.

Його метою є самоідентифікація ромської етнічної групи як єдиного народу. Як зазначила під час брифінгу Світлана Адам, цей захід на Закарпатті покликаний не лише популяризувати ромську культуру та традиції серед населення краю, але й поінформувати самих ромів, що вони мають таке свято.

zakarpatpost.net