Чим нас здивує найекзотичніший парк Закарпаття? ФОТОРЕПОРТАЖ

Ужгородський ботанічний сад унікальний хоч б тим, що починаючи з березня він у традиціях кращих музеїв модерну щотижня змінює експозицію. Zakarpatpost.net покаже, чим зараз живе найекзотичніший парк Закарпаття.

Поруч із традиційними магноліями Суланжа та Кобус у ботсаду квітне магнолія Лебнера та готуються до цвітіння обернено-яйцевидна, огіркова та великоквіткова магнолії.

Неймовірних кольорів додають саду Іудине дерево, форзиція, рододендрони та ніжні квіти японської айви та сакури.

Перші квіточки з′явилися і на понцирусі трьохлистячковому. Нам же він більш відомий як дикий лимон, що росте на подвір′ях ужгородців та й просто у місті. Однак ми зазвичай звертаємо увагу на цю рослину, коли на ній з′являються зелені, а згодом жовті плоди, схожі на лимони.

Охайні клумби ботанічного саду невдовзі прикрасять кілька видів тюльпанів, деревовидні піони, лілії та інші квіти. Зараз же там ще можна побачити весняні першоцвіти.

Співробітники ботсаду наголошують, що флора досить тривалий час радуватиме відвідувачів. Безліч рослин, які наразі ми навіть не помітимо, у свою пору здивують нас і кольором, і формою, і ароматом. А на тих, кому ще не пощастило познайомитися із садовою фауною, чекають непосидючі білки. Тож не забутьте прихопити із собою кілька горішків.

zakarpatpost.net