У Нижній Апші пройде українсько-румунський День добросусідства

У минулому році свято проходило в румунському селі Мікула.
22 квітня з 12-ї години на Тячівщині у селі Нижня Апша пройде традиційний українсько-румунський День добросусідства.

До участі в урочистостях запрошуються мешканці прикордоння, громадські організації, спільноти, молодь та усі ті, які цікавляться історією, освітньо-культурною спадщиною, економічно-бізнесовими новаціями пограниччя та хочуть долучитися до побудови мостів на кордоні з Євросоюзом.

На святкування з Румунії прибуде офіційна делегація. Очікується і приїзд генерального консула Румунії в Чернівцях Елеонори Молдован.

Перед гостями фестивалю виступатимуть фольклорні колективи прикордонних регіонів обох країн.

Нагадаємо, що минулого року День добросусідства пройшов в румунському селі Мікула в рамках Закарпатської області та повіту Сату Маре. Таке свято між двома прикордонними регіонами проводилися вперше з часу здобуття Україною незалежності. Його ініціатором став Геннадій Москаль, котрий у лютому минулого року під час приїзду голови повітової ради Сату Маре Андріана Штефа в Ужгород, запропонував запровадити Дні добросусідства між українською областю та румунським повітом.

13 травня з 10-ї години у міжнародному пункті пропуску «Малий Березний – Убля» пройде українсько-словацький День добросусідства.

zakarpatpost.net