Ужгород – місто, як ботанічний сад. ФОТОРЕПОТАЖ

У той час, як вся Україна та ближнє зарубіжжя в очікуванні відповіді на запитання, чи розцвіла в Ужгороді сакура, місто квітне сотнями кольорів і стає схожим на ботанічний сад. Zakarpatpost.net покаже, чим зараз Ужгород може здивувати туристів та порадувати містян.

Центральна частина міста стала осередком магнолієвого цвіту. Перед облдержадміністрацією на площі Народній нарешті розквітли дерева магнолії Сюзан, та продовжують цвісти магнолії Кобус.
А ось за будівлею ОДА починає вкривати гілки рожевою ковдрою Церціс китайський або Іудине дерево. Цю ж рослину можна знайти і біля «Совиного гнізда». Вже за кілька днів дерева стануть суцільно яскраво-рожевими. На жаль, минулого року чиїсь недбалі руки позрізали розлогі гілки і зіпсували форму унікального Іудиного дерева. Однак від цього рослина не стала менш цікавою.
Кілька дерев магнолії квітнуть і по вулиці Уральській. Саме тут ростуть одні з найбільших магнолій Ужгорода, конкурувати з якими можуть лиш дерева з Ботанічного саду.

Окрім того, обласний центр Закарпаття потопає у квітах фруктових дерев – і садових, і декоративних. Так, поруч із вишнями та абрикосами квітнуть декоративна алича та японська айва.
А вже за кілька днів Ужгород накриє «рожева лихоманка», адже розквітне сакура. Перші її квіти вже можна побачити у центральній частині міста. Швидкість цвітіння визначить погода, яка наразі є досить мінливою.

Але не варто обмежувати унікальність флори Ужгорода лише сакурами. Попереду ще період цвітіння тюльпанового дерева та кількох сортів магнолії. Zakarpatpost.net триматиме вас у курсі.

zakarpatpost.net