Як закарпатці святкують Великдень в Італії

Олена Рокосовик із Мукачева в Італію виїхала на заробітки. Там мешкає вже десятиліття. Вдома буває дуже рідко. Паску часто там пече собі сама.

«У Мілані доглядаю за 87-річною бабусею. Це – вже третя моя робота. Перша господиня була дуже доброю, ми разом святкували два Великодні, оскільки вона католичка, а я – православна. Зараз маю дуже капризну хазяйку. У минулому році пекла собі паску вночі, коли вона спала, аби не сварилася. У цьому році, на щастя, свята співпадають, тож сподіваюся, що все буде гаразд»,- наголошує 58-річна жінка.

Як запевняє пані Олена, італійці люди дуже побожні, але вкрай запальні. Великдень там святкують дуже помпезно. Та то й не дивно, адже центр католицизму знаходиться там… у Ватикані.

«На Великдень у Римі влаштовують святкові процесії, такі собі хресні ходи, що нагадують карнавали. Костюмована процесія починається від Колізею і тягнеться багатьма централними вулицями. Це нагадує спектакль про життя, смерть і воскресіння Ісуса Христа. Самі італійці захід не вважають розважальним, але подивитися на нього щороку приїжджає багато туристів»,- каже zakarpatpost.net мукачівка.

zakarpatpost.net