Митників затримано при одержанні хабаря в Ужгороді

Сьогодні, 14 квітня, працівниками слідчого управління прокуратури Закарпатської області спільно з відділом боротьби з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Закарпатській області викрито при одержанні чергової суми неправомірної вигоди у розмірі 300 доларів США співробітників управління власної безпеки ГУ ДФС у Закарпатській області.

Про це zakarpatpost.net повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області Вікторія Попович.

Вказану суму заступник начальника відділу УВБ ГУ ДФС вимагав та одержав за сприяння у безперешкодному переміщенні на територію України з країн Євросоюзу товарів різних груп без належного митного оформлення.

Предмет хабаря вилучено, дії працівників ДФС у кримінальному провадженні кваліфікуються за ч. 3 ст. 368 КК України – одержання неправомірної вигоди службовою особою. Санкція вказаної статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Наразі тривають першочергові слідчі дії. Вирішується питання про затримання у порядку ст. 208 КПК України правопорушника, якого безпосередньо затримали при отриманні хабаря. Перевіряється причетність вказаних осіб до вчинення аналогічних протиправних діянь.

Окрім того, під час проведених обшуків у одного з викритих працівників УВБ ГУ ДФС вилучено паспорт громадянина Угорщини.

zakarpatpost.net