У Мукачівській ЦРЛ можна було придбати підроблені бланки на безоплатні та пільгові ліки?

Медпрацівника Мукачівської ЦРЛ судитимуть за те, що вона підробляла бланки на безоплатні та пільгові ліки, а потім продавала їх онкологічно хворим за заниженою вартістю, повідомляє zakarpatpost.net з посиланням на прес-службу прокуратури Закарпатської області.

Зокрема, слідством встановлено, що громадянка К. будучи медичним працівником одного з відділень Мукачівської центральної районної лікарні, маючи доступ до медичних документів та печаток, без відома лікарів-онкологів на рецептурних бланках для виписування лікарських засобів і виробів медичного призначення, (що відпускаються за повну вартість, безоплатно, з оплатою 50% і таких, що підлягають предметно-кількісному обліку), виписувала медичні препарати на ім’я мешканців міста Мукачево та неіснуючих осіб та ставила на вказаних рецептурних бланках від імені лікарів-онкологів Мукачівської ЦРЛ підписи та печатки.

Медпрацівниця, перебуваючи в Мукачівському міському комунальному підприємстві «Соціальна аптека», надавала заздалегідь підроблені нею рецептурні бланки, на підставі яких отримувала медичні препарати, які в подальшому за заниженою вартістю продавала онкологічно хворим особам. Виручені ж кошти жінка витратила на власні потреби.

Загалом, правоохоронцями викрито близько 50 епізодів такої злочинної діяльності громадянки К., внаслідок яких завдано матеріальної шкоди державі на суму щонайменше 40 000 гривень.

zakarpatpost.net