Мандрівка на конях та селфі з квітами: Долина нарцисів розквітне приблизно за тиждень

У цьому році легендарна Долина нарцисів буде особливою. Працівники заповідника придумали, як подарувати відвідувачам більше вражень.

Зі слів начальника природоохоронного науково-дослідного відділення «Долина нарцисів Олександра Навроцького, у кінці квітня-на початку травня урочище Кіреші поблизу Хуста чекає набагато більше гостей, ніж у попередні роки. Зв’язано це з тим, що торік Хуст переміг у конкурсі «Сім чудес України» і про місто з’явилося багато реклами на центральних телеканалах.

«Ми вже готуємося до прийому відвідувачів. – розповів zakarpatpost.net пан Олександр. Наразі нарциси вже проросли,  їх видно з землі. Стебла сягають 10-12 сантиметрів  у висоту, сформувалися, але ще не розпустилися бутони. Чекаємо, що вони розквітнуть після 20-го… максимум 29-го квітня. У цьому році трохи пізніше, ніж торік».

Крім того, як зауважив очільник  ПНДВ «Долина нарцисів», для туристів цьогоріч встановлено додатковий  оглядовий майданчик, а також діятиме новий маршрут, протяжністю три кілометри.

«Оскільки дуже багато бажаючих сфотографуватися з квітами, чимало гостей затоптують їх, ми зробили фотозону.  Там встановлено закарпатську кошарку і висаджено нарциси», – заявив Олександр Навроцький.

А ще… нещодавно  на території заповідника встановлено додаткові вказівники і вже незабаром асфальтовими доріжками курсуватимуть кінні екіпажі.

Буйволів, яких планувалися закупити торік, на жаль, поки що немає.

Також під час цвітіння нарцисів перед в’їздом на територію Долини нарцисів працюватиме ярмарок.

 zakarpatpost.net