А що ви бачите у вікно ужгородської маршрутки?

Статус туристичного міста ставить перед його інфраструктурою певні вимоги та умови. Наприклад, обмеження руху автотранспорту у місцях зосередження цікавих та пам′ятних місць, наявність громадських туалетів та оптимальні маршрути громадського транспорту тощо.

Ужгород багатий на видовища, які приїздять подивитися тисячі туристів. І це не лише архітектура та сакури у старому центрі. Це, наприклад, і неймовірна кількість рослин, які не зустрінеш у будь-якому іншому місті України.

Закохатися очима в Ужгород можна й просто сидячи у міській маршрутці, якби не одне «але». У вікні громадського транспорту ви скоріше побачите десятки рекламних оголошень, якими все тісніше заклеюють скло «боги реклами та підприємництва». «Кредити, цирк, ломбард, дороге волосся, позбавлення від залежностей, робота…» замість бузку, сакури, мальовничого Ужа, писанкових дерев тощо.

І якщо міська влада спільно з відповідними органами не змогли пртягом кількох років обмежити навалу транспорту на тротуарах у серці сакурового міста, то вже «відкрити очі» міським маршруткам могли б. Ви як вважаєте?

zakarpatpost.net