Дві старовинні церкви Закарпаття потрапили до віртуального туру від Google

 Сьогодні, 18 квітня, компанія «Google Україна» до Міжнародного дня пам’яток і визначних місць запустила віртуальний тур унікальними дерев’яними церквами Карпатського регіону, внесеними до світової спадщини ЮНЕСКО.

Про це йдеться у повідомленні офіційного блогу компанії, передає zakarpatpost.net. Новітній сервіс включив до віртуального туру й два храми Закарпаття – Церкву Вознесіння Господнього, Ясіня (Рахівський район) та Церкву Святого Архангела Михаїла, Ужок (Великоберезнянський район).

Окрім двох закарпатських церков, до туру включено дві церкви Івано-Франківщини та чотири – Львівщини. Завдяки 360-градусним панорамам можна не тільки оглянути будівлі церков зовні і погуляти по навколишній території, а й зайти всередину і ознайомитися з інтер’єром та старовинними іконами.

У партнерстві з Міністерством культури України Google оцифрував вказані релігійні споруди і створив спеціальний сайт «Дерев’яні Церкви Карпатського Регіону». Там можна дізнатися більше про кожен із храмів, а також прокласти до них маршрути на Google Картах.

3D-тури всіх цих церков є доступними і в режимі Street View на Картах Google. Zakarpatpost.net вже відвідав закарпатські унікальні храми, а ви?

 zakarpatpost.net