Посол японський, а сакури?

Сьогодні, 18 квітня, в Ужгороді Міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада разом із керівниками міста висадив сакури на проспекті Свободи, передає zakarpatpost.net. 10 дерев від Уряду Японії з′явилися у районі ТЦ «Білочка», ще 20 молодих сакур висадять восени.

На запитання ж щодо автентичності походження саджанців, пан Харада зазначив: «На жаль, ці дерева не привезені з Японії. Їх виростили в Україні. Але це саме той вид, який росте у мене на батьківщині. Транспортувати сакуру з Японії в Ужгород досить важко – через погодні умови дерево може не перенести тривалого шляху…».

Окрім того, перед висадкою дерев на проспекті японський дипломат разом із керівником Національної поліції України Сергієм Князєвим та мером Ужгорода висадили 20 сакур на Православній набережній біля монументу загиблим правоохоронцям.

«Ці саджанці вирощені безпосередньо в Ужгороді… Загалом цього року планується висадити кілька сотень молодих сакур у місті…», – розповів мер Ужгорода Богдан Андріїв.

Зауважимо, що роль почесних «садівників» була доволі символічною. Вони прикопували саджанці у вже заготовлені лунки. Однак це не вплинуло на ажіотаж та цікавість до заходу з боку журналістів, десятків перехожих та пасажирів міського транспорту.

zakarpatpost.net