Що розповів японський посол ужгородцям про сакурові традиції

«Ужгород – маленька Японія!» Цей вислів особливо актуальний зараз, коли японська вишня перефарбувала місто на Ужі у рожевий колір. Але батьківщина ужгородських сакур – велика Японія. Про японські сакурові традиції розповів сьогодні Міністр-радник Посольства Японії в Україні Мічіо Харада, який долучився до посадки сакур в Ужгороді.

«У період цвітіння сакури у нас є традиція збиратися під цими деревами і пити саке. Сакура – це частина серця Японії. В Ужгороді я відчуває себе трішки ближчим до домівки. Ваші дерева дуже схожі на ті, що квітнуть в Японії. Вочевидь, це той самий вид. Вже хочу повернутися сюди знову, можливо на наступний рік. А взагалі хотілося б потрапити до Ужгорода за кілька років, аби подивитися, як виросли сьогоднішні саджанці, й зустрітися із паном мером…», – розповів zakarpatpost.net Мічіо Харада.

Досить символічно, що пан Харада прибув до Ужгорода у краватці із сакуровим візерунком. «Не думаю, що моя краватка виготовлена в Японії. Мабуть, вона все ж з Китаю (сміється – ред.). Але її виготовили для європейського бренду. Та її цінність саме у візерунку. Тут зображена наша рідна сакура», – зазначив Міністр-радник Посольства Японії в Україні.

zakarpatpost.net