В Ужгороді сакуроманія триває

Ужгород у полоні цвітіння екзотичних дерев.

Стільки туристів, як зараз у місті не було вже давно.

До обласного центру Закарпаття їдуть звідусіль.

Тут, наче в Японії, своє свято Ханамі.

Правда, гості поринають не в філософські роздуми, не сідають під деревами на килимки, а фотографують їх і милуються красою.

А як зустрічають цвітіння сакур на їхній батьківщині?

Для японців цвітіння рожевого дерева – подія державного масштабу, тому в Токіо щорічно створюється спеціальний штаб, який стежить за подіями, що супроводжує свято Ханамі, а також заздалегідь інформує людей про те, коли очікується початок сезону в кожному конкретному місті. Офіційне відкриття Ханамі відбувається в Токіо, в Центральному парку Сіндзюку, його відвідують провідні політичні державні діячі, в тому числі імператорська сім’я.

Цей період – свято і для численних іноземних туристів. У дні цвітіння сакури парки, сквери, а також території буддійських і синтоїстських храмів з квітучою сакурою відвідує величезна кількість гостей.

Період цвітіння відносно короткий, тому цвітінням сакури милуються і в денний, і у вечірній час. Вечірній огляд сакури неймовірно популярний: після 6 години вечора дерева дуже вміло підсвічені.

В Ужгороді теж було б добре встановити додаткове освітлення біля сакур, адже зараз до міста почалося справжнє паломництво і туристам має запам’ятатися обласний центр Закарпаття з найкращого боку.

zakarpatpost.net