Чи є в Ужгороді сакурове вино?

Учора в історично-культурному центрі «Совине гніздо» стартував триденний фестиваль вина «Sakura Wine», де розгорнулося  25 локацій, більшість з яких присвячені продуктам виноробства.

Як розповіли zakarpatpost.net організатори фестивалю, участь у цьогорічному заході беруть 13 виноробів, у тому числі з Херсонщини та Одещини. Однак переважна більшість – виробники сонячного напою із Закарпаття, адже одна з цілей свята – це промоція місцевих виробників. Родзинкою фесту стала презентація сухого рожевого вина «Сакура Закарпаття».

«Вино виготовлене обмеженою партією спеціально до свята цвітіння сакури на Закарпатті у 2017 році», – йдеться на етикетці.

Херсонські винороби привезли на ужгородський фестиваль 960 пляшок вина. «Нашу лінійку складають 15 видів вин, й усі вони сухі», – наголосили представники Виноробного господарства князя В. Трубецького.

Протягом трьох днів на відвідувачів фестивалю очікують дегустації, тематичні лекції, концертна програма. Ті ж, хто надають перевагу традиційному формату закарпатських фестивалів, можуть не хвилюватися.

Шашлик, сири та сувенірна продукція також представлені, хоч і в меншості локацій. День відкриття видався сонячним, як і символ свята. Побажаємо погожої днини і в продовження «Sakura Wine».

Всім, хто збирається відвідати винний фестиваль, варто пам’ятати про вартість вхідного браслету у 30 гривень.

zakarpatpost.net