Як на Закарпатті з’явилися вулиці Леннона і Ворхола. ВІДЕО

На Закарпатті є село Калини. Це, до речі, найбільший район області – понад 200 тис. населення має. І от жоден голова сільради не хотів ухвалювати рішення щодо декомунізації. А там як: першими вони мали ухвалити, потім – районні адміністрації, а потім в кінці було написано, що ми зобов’язані. Тобто це вже не було моє право. Я мусив. Тобто якщо я цього не виконую, це вже є невиконання обов’язків.

От ми йдемо. Стоїть група людей. Я кажу:

– Жіночки, доброго дня!

– Доброго дня.

– Так, будемо цього Леніна перейменовувати?

А вони говорять:

– Ленона?

Вони так не могли навіть вимовити. І я керівникові прес-служби, який займався ще внутрішньою політикою, кажу: “Слухай! Є прекрасна ідея! Чого ми будемо Леніна міняти? Зробимо з нього Леннона”. І так ми зробили Джона Леннона. Це єдина в Україні вулиця і навіть у СНД. Ми навіть листа написали, хотіли на відкриття запросити родичів.

А Ворхол – він народився у Східній Словаччині, він є лемком. Це етнічна підгрупа: гуцули, лемки, бойки. Він з лемківської сім’ї, але він вже народився в Сполучених Штатах. А вулиця неподалік. Раджу вам поїхати, там дуже прекрасний музей. Це десь від Ужгорода їхати близько 40-45 хвилин.

Геннадій Москаль

ua.112.ua

zakarpatpost.net