Прокуратура просить журналістів перевіряти заробітки чиновників

1,5 мільйона декларацій, поданих чиновниками, як виявилося, не встигають перевіряти. Відтак компетентні органи сподіваються на допомогу громадських активістів та журналістів на місцях, які мають промоніторити декларації посадовців у своїх регіонах і звернути увагу на походження їхніх статків.

Таку тезу сьогодні під час прес-конференції у прокуратурі Закарпатської області озвучила начальник відділу з питань запобігання та протидії адміністративним корупційним правопорушенням Генеральної прокуратури України Валентина Сеник.

Власне представники ЗМІ і так не залишаються байдужими до статків чиновників, які перетворили свої багатства у досить цікаве чтиво на сайті https://public.nazk.gov.ua. А Національне агентство з питань запобігання корупції звертає увагу посадовців, що подання електронної декларації є обов’язковим, а за порушення законодавства передбачено адміністративну і кримінальну відповідальність. На Закарпатті таких порушень, а саме умисного не подання декларацій, зафіксовано 11, за трьома з них є рішення суду щодо звільнення порушників.

zakarpatpost.net