Москаль обурився космічними зарплатами деяких місцевих чиновників

Голова Закарпатської ОДА обурився зухвалістю деяких керівників місцевого самоврядування, які нараховують собі до 35 тисяч гривень зарплати. Відповідна інформація з′явилася сьогодні на персональному сайті Геннадія Москаля, передає zakarpatpost.net.

Аналіз даних по виплаті заробітної плати за січень-лютий цього року в органах місцевого самоврядування на Закарпатті вказує на величезний розрив у нарахуваннях виплат керівникам різних населених пунктів, йдеться у повідомленні голови ОДА.

«Маса сільських та селищних голів, особливо в бідних районах Закарпаття, отримують мінімальну або трохи вищу за мінімальну заробітну плату. Тобто від 3,2 до 5 тисяч гривень. Але є сільські голови, які проводять через сільські ради рішення про нарахування собі величезних премій у 250, 300, 400 і навіть понад 500 %! Сільський голова Солотвина (Тячівський район), наприклад, має 200 % премії й отримує 18,2 тисячі гривень на місяць. «Бирову» Дубрівки (Ужгородський район) нарахували премію 270% і зарплату 13,3 тисячі гривень, а Дусина (Свалявщина) – 360% премії і 14,9 тисяч гривень зарплати», – зазначає Геннадій Москаль.

Проте найвищі заробітні плати, за інформацією губернатора, собі призначили голови об’єднаних територіальних громад. Так, голова Полянської ОТГ (Свалявський район) має 370 % премії і 35 тисяч гривень місячної зарплати. А голова Вільховецької ОТГ (Тячівський район) при премії 150% отримує щомісяця 21,7 тисяч гривень.

«Я розумію, що панству хочеться отримувати файну зарплату, але прошу не забувати, що, по-перше, це бюджетні гроші, а, по-друге, прості люди, які вибрали цих «фивників» на посади, і мріяти не можуть про такі суми. Треба ж, урешті-решт, і совість якусь мати!», – наголошує Геннадій Москаль.

zakarpatpost.net