Чи законно звільнили представницю Мукачівської райлікарні? ВІДЕО

Вісім членів профспілкового комітету Мукачівської ЦРЛ, юристи, адвокат представники потерпілої та ЗМІ – зібралися на засідання, аби виконати вимогу суду, який призупинив розгляд справи, бо з боку медзакладу не витримали процедуру звільнення вже колишньої очільниці відділу кадрів, передає М-студіо. Аби розставити всі крапки над І Ольга Білащинець, яка пропрацювала на посаді начальника відділу кадрів понад 15 років, за каденції 3 головних лікарів, отримала 6 нагород, не отримала жодної догани, попросила слово і звернулася до працівників профкому. У відповідь – тиша. Жоден член профкому не підвів голови і не висловився. Більше того голосування про звільнення пані Ольги провели таємно. То ж усі присутні покинули конференц-зал, а коли повернулися – рішення було прийняте одноголосно.

І це не єдине порушення законодавства у процесі звільнення пані Ольги. Наразі найгрубіші зафіксовано як мінімум у 3 пунктах.

Крім того, пані Ользі, вчасно не запропонували зайняти іншу посаду. А коли врешті пропозиція надійшла – а мова йде про посаду санітарки- радше образила та принизила гідність людини з вищою освітою і 15-річним досвідом на керівній посаді.

Тож не дивно, що жінка здаватися не збирається і надалі відстоювати свої інтереси у суді за підтримки адвоката. Протокол рішення профкому долучать до справи.

Варто додати, це не перше незаконне звільнення у мед закладі. Минулого року після розгляду справ у судах кількох лікарів таки поновили на роботі.

zakarpatpost.net