Туристи в Закарпаття приїхали, а сакура відцвіла

Хоч гордість обласного центру Закарпаття –  сакури відцвітають, туристи продовжують з’їжджатися до міста, аби їх побачити та закарбувати у вічності за допомогою фото та відеокамер.

На жаль, період цвітіння дерев обмежений, тож гості фотографуються біля залишків краси  –  опалих пелюсток, біля машин, вкритих рожевим покривалом, роблять селфі на тлі магнолій та бузку.

Найбільше візитерів традиційно на площі Театральній та на набережних.

Вони кажуть, що Ужгород гарний і тоді, коли японські вишні відцвітають.

«З настанням справжньої весни в мережі замиготіли фоточки із Закарпаття і Буковини. Там і вино, і Ужгород, Мукачево, Чернівці, і сплави, екзотика словацької, румунської та угорської громад. Раніше ще були знімки з Криму, тепер уже їх менше – світити поїздки на окупований півострів не комільфо. І ось подумалося: а якби не ці прикордонні території, які пронизані духом іншого, що собою являє Україна? Все це величезне сутінковий простір від Херсона до Сум, від Полтави до Рівного, від Запоріжжя до Черкас. Кіровоград, який нині Кропивницький, і який завжди для мене був terra incognita, територією ні про що. Так, для когось це рідні міста, там живуть родичі та друзі, є улюблені місця. Але туди навесні за фоточками ніхто не їде. Про що весь цей гігантський простір?» – пише у Фейсбуці відомий столичний журналіст  Гліб Простаков.

Туристів у обласному центрі Закарпаття справді стільки, що їм не вистачає готелів та хостелів, вони винаймають квартири подобово, шукають нічліг через Інтернет. Деякі винахідливі власники готельних комплексів навіть одразу підняли ціни на номери.

Тож на перспективу варто подумати про збільшення кількості спільних місць для гостей.

Утім… хто усе ж приїхав до нашого краю подивитися на сакури, то вони в області продовжують цвіти, щоправда, переважно у гірських районах. Отже, крім відвідин Ужгорода, доведеться трохи помандрувати.

zakarpatpost.net