Митникам, які не помітили 400 тисяч доларів в автомобілі сина колишнього тячівського чиновника, загрожує до 6 років в′язниці

Прокуратурою розпочато кримінальне провадження стосовно митників посту «Солотвино», які дозволили вивезти з території України в Румунію незадекларованими 400 тисяч доларів США. Про це zakarpatpost.net повідомили у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

За інформуванням Держприкордонслужби України та на виконання доручення голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля, прокуратурою Закарпатської області розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років, зі штрафом від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Попередньо встановлено, що митники МП «Солотвино», зловживаючи своїм службовим становищем, не здійснили належним чином митне оформлення автомобілю Maserati, який рухався з України в Румунію. Внаслідок таких незаконних дій працівників митниці на територію Румунії без належного митного декларування було провезено близько 400 тисяч доларів США.

Відтак вже румунські поліцейські виявили заховану під запасним колесом готівку.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

zakarpatpost.net