Ужгородці долучилися до всеукраїнської акції проти використання тварин у цирках

Цими днями в Ужгород приїхав цирк. Однак активісти заклеїли афіші плакатами, на яких закликають припинити поневолювати диких тварин, знущатися над ними.

Таким чином вони долучилися до всеукраїнської кампанії, яка стартувала в Києві і метою якої є донести до широкого загалу, що місце тваринам на волі, а не в тісних вольєрах та циркових фургонах.

Як відомо, до Верховної ради вже подали два законопроекти, в яких пропонують заборонити номери з тваринами в цирках.

Однак ситуація в Україні з чотирилапими досі залишається невтішною. Стосується це не тільки зоопарків та цирків, але й безпритульних домашніх улюбленців. Крім того, за знущання над тваринами належно досі не карають.

Тож плакати з написами: «Цирк – це жорстокість», «Ні – знущанню над тваринами» і  «Не оплачуйте знущання над тваринами, купуючи білети в цирк» було розклеєно одночасно в декількох місцях Ужгорода.

«Перед тим, як купуєте квиток, подумайте, як цю тварину відловлювали, які експерименти над нею ставили, як їй ламали психіку. А тепер подумайте про те, як ваша дитина спостерігатиме за цими знущаннями, як наше суспільство виростає суспільством злочинців, зокрема, через те, що ми спостерігаємо, як знущаються над тваринами. Просимо вас, закликаємо вас не йти до цирків, не купувати квитки на циркові шоу, де використовують тварин», – наголошують активісти.

zakarpatpost.net