Із червня закарпатці зможуть полетіти в Кельн та Тель-Авів із Кошице

Пропозиція аеропорту в словацькому Кошице, що всього у сотні кілометрів від Ужгорода, влітку розширюється новими напрямками.

Їх презентував у прес-центрі газети «НЕДІЛЯ» маркетинговий директор міжнародного аеропорту «Кошице» Юрай Тот.

Зокрема, з 24 червня можна буде полетіти до Тель-Авіва усього за 35 євро. Пряме сполучення до цього міста влітку буде організовано двічі на тиждень – по понеділках та п’ятницях. А вже наступного дня, 25 червня, з аеропорту «Кошице» відправиться перший літак до Кельна (Німеччина). Рейс будуть здійснювати також двічі на тиждень – у четвер та неділю, а його вартість – від 20 євро. Обидва рейси буде обслуговувати Wizz Air – найбільша бюджетна авіакомпанія в Центральній і Східній Європі.

Також Юрай Тот зазначив, що їхній аеропорт співпрацює із п’ятьма авіакомпаніями, чотири з яких літають у ті країни, звідки можна дістатися у будь-яку частину світу. Приміром, чотири рази на тиждень із Кошице відправляється авіарейс до Стамбула, звідки з однією пересадкою можна летіти майже у три сотні пунктів призначення (Таїланд, Малайзія тощо).

Крім того, із червня польська авіакомпанія LOT буде виконує рейси за маршрутом Кошице – Варшава 9 разів на тиждень. Звідти зразу можна пересідати на літаки, що прямують до американського континенту. Юрай Тот наголосив, що таким чином із Кошіце до Чикаго, Нью-Йорка чи Торонто можна буде дістатися всього за 11 годин.

А 13 травня команда аеропорту «Кошіце» завітає до Ужгорода для участі у міжнародному футбольному турнірі, участь у якому візьмуть і команди летовищ «Прага» та «Ужгород».

Більше про міжнародну співпрацю та реалізацію двосторонніх проектів розповів у прес-центрі ще один гість – радник мера міста Кошице з питань міжнародної співпраці Едуард Бураш. Зокрема, він підвів підсумки «Днів України в Кошице», які пройшли 19-27 квітня. За його словами, до різноманітних заходів (культурних, спортивних, туристичних, бізнесових) долучилося півтора тисячі українців.

Пан Бураш наголосив, мета цього заходу – розбудова відносин у рамках транскордонної співпраці двох країн. Особливо у цьому плані він відзначив буковинське місто Новодністровськ, громада якого представила різноманітну програму-презентацію. У межах проекту відбувся словацько-український інвестиційний бізнес-форум, де акцентували увагу на економічному потенціалі учасників.

Також, був підписаний договір між Кощице та Кривим Рогом. Кривий Ріг висловив побажання стати Європейською столицею спорту в Україні. Зокрема, в рамках договору Кошице, яке вже було столицею спорту та столицею європейської культури, допоможе місту підготуватися до здобуття цього звання. Окрім того, «Дні України у Кошице» традиційно супроводжувалися різноманітними концертами народних колективів обох країн і виставками (приміром, презентація праць дітей-дизайнерів).

Окремий день присвятили українській кухні. Тож словаки мали змогу ознайомитися із національним стравами українців – борщем та голубцями.

zakarpatpost.net