Закарпатська поліція стане оперативнішою?

Сьогодні, 5 травня, у приміщенні обласної поліції урочисто відкрили Ситуаційний центр Головного управління Національної поліції в Закарпатській області, передає zakarpatpost.net. Головна мета Центру – оперативна обробка інформації та відповідне реагування на заяви та повідомлення громадян про скоєні правопорушення. Робота нового структурного підрозділу, стверджують поліцейські, скоротить термін реагування поліції на правопорушення у декілька разів.

У правоохоронному відомстві наголошують, що тепер не буде плутанини при виклику поліції. Усі дзвінки громадян зі стаціонарних чи мобільних телефонів фіксуватимуть оператори «102» у єдиному центрі. Потім диспетчери визначатимуть найближчий до місця події наряд патрульної поліції чи групи швидкого реагування та відправлятиме їх на порятунок. Кризові явища ж вирішуватимуть найбільш підготовлені співробітники підрозділів обласної поліції.

Начальник ГУ НП у Закарпатській області Роман Стефанишин зауважив, що фінансування новоствореної структури здійснили як Міністерство внутрішніх справ та керівництво Національної поліції, так і Закарпатська обласна державна адміністрація та обласна рада. Забезпечуватимуть безперервну роботу Ситуаційного центру 16-17 співробітників поліції.

Вже під час відкриття модернізованого кол-центру його співробітники приймали виклики від громадян та координували роботу груп реагування патрульної та національної поліції.

У цілому ж, Закарпаття потрапило у пʼятірку регіонів, де запровадили аналогічні Ситуаційні центрі, зокрема йдеться про міста Київ, Харків, Дніпро та Маріуполь.

zakarpatpost.net бажає своїм читачам все ж не потрапляти у ситуації, коли б доводилося вимірювати швидкість реагування поліції на різного роду неприємності.

zakarpatpost.net