Тисячі квітів у пам᾽ять про мільйони життів. ФОТОРЕПОРТАЖ

Сьогодні, 9 травня, на Закарпатті вшановують пам᾽ять і подвиг тих, хто подарував нам День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Так, в Ужгороді урочисті покладання квітів і вінків відбулися на українсько-словацькому кордоні біля пам᾽ятника «Україна – визволителям», потім – у підніжжя меморіалу «Добровольцям Закарпаття – учасникам Другої світової війни» на площі Кирила та Мефодія, передає zakarpatpost.net.

Основні ж заходи традиційно пройшли на Пагорбі Слави. Там представники ветеранських організацій, органів влади, правоохоронних структур, дипломатичних установ та громада міста поклали квіти до Вічного вогню та до могил воїнів, що загинули на сході країни у результаті російської військової агресії.

Присутні вшанували хвилиною мовчання пам᾽ять тих мільйонів життів, які були віддані за світле, а головне вільне майбутнє нашої держави. На меморіальні плити лягли тисячі квітів і сотні вінків від небайдужих нащадків.

Показово і важливо те, що на пам᾽ятні заходи поза організованими процесіями приходить значна кількість містян із дітьми. За покликом власної совісті і пам᾽яті родини залишають квіти на могилах своїх земляків та родичів, які не пошкодували молодості, здоров᾽я і життя заради прийдешніх поколінь вільних українців.

На відмінну від інших регіонів України в нашій області урочистості пройшли спокійно і без ексцесів. Спокій та порядок під час масових заходів на Закарпатті охороняли близько двох сотень правоохоронців.

zakarpatpost.net