Чому Долина нарцисів опинилася в епіцентрі скандалу?

Як і в минулому році, довкола славнозвісної Долини нарцисів, цієї весни знову виник скандал.

Мова йде не про власне Долину, а про паркінг перед нею.

Про інцидент повідомила правозахисниця Наталія Дубчак.

«Відвідала Поле нарцисів, і що побачила: минулорічну картину – безпідставний збір коштів з автомобілістів хлопцями в жилетах. Після того, як я запитала їх, чим вони займаються, молодики порозбігалися і познімали жилети. Думаю, що на мій телефонний дзвінок відреагує начальник Хустського ВП ГУНП в Закарпатській області В.М.Щадей і найближчим часом цих шахраїв там не буде», – наголосила пані Наталія.

Прокоментувати ситуацію zakarpatpost.net передусім попросив начальника природоохоронного науково-дослідного відділення «Долина нарцисів Олександра Навроцького.

«Долина нарцисів входить до складу Карпатського біосферного заповідника. Ми є державною організацією і беремо плату лише за те, що передбачено законом. Тарифи погоджуються. Це стосується входу на територію заповідника. До паркінгу, що знаходиться за межами Долини, на території міста, ми не маємо жодного відношення», – заявив пан Олександр.

Не отримавши відповіді на те, хто ж вимагає гроші від  відвідувачів природного дива, ми звернулися за поясненням і до Хустської міської ради, адже саме органи виконавчої влади повинні були б давати дозвіл на збір коштів.

«Виконавчий комітет погодив роботу ярмарку на ділянці перед заповідником. Тобто, ми дозволили підприємцям здійснювати продаж сувенірів, лікарських рослин, меду та іншої продукції. Так було і в минулому році, так є й тепер. Вони сплачують відповідні кошти за те, що територію прибирають і з неї вивозять сміття. Проте щодо стоянки ніяких рішень нами не приймалося», – заявив керуючий справами Хустської міської ради Василь Сабадош.

Отже, плата за паркування перед  Долиною нарцисів є незаконною і хочеться вірити, що правоохоронні органи оперативно зреагують на тривожний сигнал і вживуть відповідних заходів. Тим більше, що від чоловіків у жилетах, знайти яких журналісту zakarpatpost.net так і не вдалося, усі відхрестилися.

zakarpatpost.net