Чи допоможуть скарги та приписи покращити закарпатські дороги?

Дороги Закарпаття стали вже де в чому сумними легендами та темами для переказів туристів та подорожуючих нашою областю. Закарпатські шляхи – це вічна тема для критики, тисяч дописів у соціальних мережах і нарікань до влади. Не стали осторонь цієї болючої теми і люди у формі. Скарги, приписи, адмінпротоколи, обстеження – ось неповний список засобів і заходів, які здійснюють патрульні поліцейські Ужгорода та Мукачева у протидії дорожньому недбальству, повідомляє zakarpatpost.net.

Так, за 4 місяці 2017 року співробітники Управління патрульної поліції у містах Ужгород та Мукачево розглянули 7 скарг та звернень громадян щодо стану доріг, провели 13 контрольних обстежень стану утримання доріг та технічних засобів регулювання дорожнього руху, видали 22 приписи щодо недоліків в утриманні вулиць Ужгорода, Мукачева, доріг М06 «Київ-Чоп» та М08 «Об′їзна м. Ужгород – КПП «Ужгород».

За порушення правил, норм та стандартів у сфері безпеки дорожнього руху патрульні склали 11 протоколів про адміністративні правопорушення.

Чи будуть корисними такі заходи і чи вплинуть вони на покращення доріг Закарпаття, покаже час. Поки ж ремонт шляхів у краї, зокрема в Ужгороді, часом перетворюють на екстремальне шоу – діри і провалля на дорогах латають і в дощ, і в зливу.

Тим же, кому накипіло, відкривається нова можливість донести своє обурення «ямковістю і горбкуватістю» наших доріг. Виявляється, можна скаржитися не лише місцевій владі, але й патрульній поліції.

zakarpatpost.net