Ужгород два дні був фехтувальною столицею України. ФОТОРЕПОРТАЖ

9 та 10 травня в Ужгороді у СК «Юність» проходив XVIIІ Міжнародний турнір країн Карпатського Єврорегіону з фехтування, присвячений пам’яті Заслуженого тренера України Василя Герея, передає zakarpatpost.net.

Майже 300 шпажистів та рапіристів з усіх регіонів України та сусідніх країн Європи приїхали на Закарпаття, аби взяти участь у престижних змаганнях. За результатами турніру були відібрані 20 кращих фехтувальників, які згодом візьмуть участь у етапі Кубку Європи.

А ось емоції і неабияку конкуренцію учасників головний суддя змагань Сергій Горецький пояснює тим, що турнір є заліковим для потрапляння у збірну України з фехтування.

Отож за результатами дводенних змагань кращими шпажистами стали харків′яни Максим Карюченко та Анастасія Зеленцова, а рапіристами – миколаївські спортсмени Наталія Коваль та Даніїл Ткач.

Якщо ви не знали, то zakarpatpost.net повідомляє, що українські фехтувальники є одними з кращих не лише в Європі, але й у світі. Навіть збірну Японії з фехтування тренує наш співвітчизник! А закарпатець Анатолій Герей представляв Україну на Олімпійських іграх в Ріо-де-Жанейро і посів там IV місце.

11

zakarpatpost.net