На Хустщині під час випасання овець помер пастух

У четвер у Нижньому Селищі (Хустський район) під час випасання овець і кіз на сільському пасовищі в урочищі Погорин помер 60-річний пастух із сусіднього с.Копашнево.

Чоловік випасав худобу колишнього голови ОДА Василя Губаля. Причину смерті зараз встановлюють медики. Як тільки на місце виїхала слідчо-оперативна група райвідділу поліції, туди ж з’явився й В.Губаль. Екс-голова ОДА намагався тиснути на поліцейських, переконував їх не розголошувати факт смерті, не фіксувати, що пастух помер під час випасання худоби і навіть не направляти тіло на розтин для встановлення причини смерті, повідомляє zakarpatpost.net прес-служба Закарпатської ОДА.

– Виявилося, що пастух працював у В.Губаля нелегально, тобто без оформлення необхідних документів, – заявляє Геннадій Москаль. – Він не мав ні санітарної, ні трудової книжки, отримував нелегальну зарплату, з якої не відраховувалися податки, та й саму зарплату йому виплачували з величезною затримкою. Пастух жив у вівчарні в антисанітарних умовах, тут же виготовляв сир, який потім направляли в різні торгові точки. Подивіться на фото внизу й оцініть рівень колишнього голови Закарпатської ОДА! Мало того, що Губаль не забезпечує своїх працівників нормальними умовами для праці, він ще й ухиляється від сплати податків і намагається замнути факт смерті людини. Я направив у Нижнє Селище працівників Управління держпраці в Закарпатській області, щоб вони документально зафіксували всі ці неподобства й притягнули винних до відповідальності. Попереджую, що ніякий політичний дах тут не допоможе – закон один для всіх!

Нагадаємо, що в кінці березня цього року в Нижнєселищенській загальноосвітній школі, яку очолює дружина екс-голови ОДА В.Губаля, сталося масове отруєння школярів дизентерією. Як з’ясувала перевірка Держпродспоживслужби, причина отруєння – жахлива антисанітарія в школі та недотримання правил особистої гігієни працівниками їдальні.

zakarpatpost.net