5 фальшивих пам’яток, які відвідують мільйони туристів

Що змушує туристів витрачати свої кровно зароблені гроші на поїздки у різні міста і країни? Багатьох цікавить незвичайна архітектура або ж дивовижна природа далеких куточків, але найбільше мандрівників приваблюють красиві легенди.

Всім подобаються таємниці, тому працівники туристичної індустрії нерідко цим користується. Популярні місця обростають безліччю міфів, а деякі ділки і зовсім вигадують історію на порожньому місці, щоб залучити мандрівників!

Гріб Господній

Здавалося б, з місцем поховання Ісуса Христа не повинно бути ніяких таємниць. В Єрусалимі є Храм Гробу Господнього, Сад могили і гробниця, в якій спочивають останки Спасителя і його сім’ї.

Насправді ж виявилося, що місць, де нібито похований Ісус, набагато більше. Могили Христа є навіть в Індії та Японії!

Так в Індійському місті Срінагар знаходиться мавзолей мусульманського святого Юз Асафа, якого мусульмани-Ахмади ототожнюють з Ісусом Христом. Згідно з їхнім вченням, Ісус був розп’ятий, але вижив. У несвідомому стані він був перекладений в труну, а після 3 днів прийшов до тями, відвідав своїх товаришів і вирушив мандрувати на схід

Японська могила Спасителя, яка знаходиться в селі Синго, дивує ще більше. Як запевняють місцеві екскурсоводи, на Голгофі був розіп’ятий не Ісус, а його брат. Сам же Христос відправився в мандри, прибув до Японії, одружився тут на місцевій дівчині і прожив до 106 років, пише interesniblog.

На доказ своєї версії японці приводять особливий малюнок на традиційних кімоно села Синго. Вони прикрашені візерунком, що складається із зірок Давида. До того ж в цих краях існує унікальна для країни Висхідного сонця традиція малювати вугіллям хрестик на головах новонароджених.

Кардіффський гігант

Знахідка цієї статуї стала сенсацією світового масштабу. У 1969 році фермер Вільям Ньюелл з американського містечка Кардіфф в штаті Нью-Йорк копав колодязь і наткнувся в землі на триметрову статую людини.

Газетярі подали цю новину, як виявлення скам’янілих решток гіганта біблійних часів. До місця знахідки кинулись натовпи людей, щоб на власні очі побачити це диво, і заповзятливий фермер став стягувати з усії плату, а незабаром і зовсім продав статую за нечуванігроші – 23 тисячі доларів (за теперішнім курсом це півмільйона)!

Втім, через кілька років Вільям Ньюелл зізнався, що статуя є фальшивкою.

Таким чином заможний фермер вирішив пожартувати над місцевим священиком, який часто розповідав про велетнів та цитував Книгу Буття.

Ньюелл роздобув величезний гіпсовий блок і розшукав каменяра, який зробив з нього фігуру людини. Після цього фермер закопав статую на своїй ділянці, а через рік «випадково» її виявив.

Кенсінгтонський рунічний камінь

Суперечки про нього не вщухають досі! Цей артефакт був виявлений в кінці XIX століття американським фермером шведського походження, Улофом Еманом. Чоловік корчував пні і наткнувся на кам’яну плиту, списану скандинавськими рунами.

Написане послання містило дату, 1362 рік, а це могло перевернути уявлення про відкриття Америки Колумбом! Довгий час знахідка кочувала різними виставками та конференціями, поки в 1973 році Уолтер Гран не зробив сенсаційне передсмертне визнання.

Чоловік розповів, що Кенсінгтонський камінь – це всього лише підробка, яку давним-давно виготовив його батько разом з Улофом Еманом. Втім, багато хто до цих пір відстоює справжність рун, а сама плита виставлена в музеї міста Олександрія в штаті Міннесота.

Могила майора Вільяма Мартіна

Майор Вільям Мартін найбільше вплинув на хід Другої світової війни. Завдяки йому війська союзників встановили контроль над Середземним морем, усунули Мусоліні від влади і вивели Італію з війни. Ось тільки насправді такої людини не існувало!

Як же таке могло статися? просто Все дуже: майор Вільям Мартін – це зухвала операція з дезінформації гітлерівських військ, яка отримала кодову назву «М’ясний фарш».

Англійські спецслужби нарядили тіло померлого від отрути 30-річного бездомного в мундир майора королівської морської піхоти. В кишеню вклали сфальсифіковані документи, а до руки наручниками прикували підроблені документи з грифом «Цілком таємно», згідно з якими союзники нібито готували висадку десанту в районі Греції, Сардинії і Корсики.

Німці купилися на цей прийом і стягнули всі сили на захист берегів Греції, Сардини і Корсики, в той час як війська союзників успішно атакували Сицилію. Гітлер зволікав з перекиданням військ для підкріплення, оскільки вважав це відволікаючим ударом.

Ця операція дуже серйозно вплинула на розстановку сил у війні. Через роки могила похованого в Уельві «майора Вільям Мартін» стала справжньою пам’яткою.

Ось так завдяки кмітливості кілька людей, що придумали красиві історії, прославився завдяки пересічним об’єктам.

zakarpatpost.net