Мукачівка зі звичайних ромашок робить маски для омолодження

Згідно з легендою, ромашка виростає там, де з неба падає зірка. Прародичку хризантем називають королевою полів.

Це настільки незвичайна і знаменита рослина, що, мабуть, немає на Землі людини, яка би не знала, що таке ромашка.

У природі існує більше 350 різновидів ромашок, причому, більше 30% з них ростуть в Закарпатті.

Багато хто збирає ромашки для букетів, аби погадати на пелюстках на «любить – не любить», але хтось ними омолоджується. Зокрема, Дарина Світлик із Мукачева.

«Жінці завжди хочеться мати бездоганний вигляд. Але з часом шкіра починає старіти. Вугрі, обвітрені ділянки, пігментні плями, зморшки  – все це дуже пригнічує. Боротися з таким проблемами можна за допомогою звичайної польової ромашки», – каже zakarpatpost.net Дарина.

Вона вважає польову квітку справжнім народним цілителем  для шкіри.

«У ромашки немає ні царської краси троянди, ні розкішного аромату. І все ж ця «скромна» квітка дуже популярна завдяки своїм унікальним властивостям. Ромашка – прекрасний загоюєчий і протизапальний засіб, вона знімає роздратування, пом’якшує, зволожує і розгладжує шкіру. У рослині містяться азулен (природний антисептик), флавоноїди (забезпечують молодість шкіри), кумарин (сприяє регенерації шкіри) і багато інших корисних речовин», – розповідає жінка.

Вона має власні рецепти косметичних масок і охоче ділиться ними з іншими.

«Для приготування настою з ромашки необхідно залити столову ложку квітів однією склянкою окропу. Настояти тридцять хвилин в закритій ємності, після чого процідити. Ромашковий настій – прекрасний тонік для шкіри, який зволожить обличчя, заспокоїть шкіру, зніме запалення, звузить і очистить пори. Для посилення ефекту до ромашки можна додати сушені листя м’яти. Використовуючи такий тонік двічі на день протягом двох тижнів, можна істотно оздоровити шкіру, особливо жирну і проблемну, схильну до висипань і подразнень», – наголошує Дарина.

Зі слів мукачівки протирати відваром ромашки можна як суху, такі жирну шкіру, але, оскільки засіб трохи підсушує обличчя, після його застосування бажано використовувати живильний крем.

zakarpatpost.net