Турчинов закликав провайдерів негайно блокувати заборонені російські сайти

Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов закликав українських провайдерів вже зараз почати блокування російські сайти, що потрапили під санкції. Про це він сказав в ефірі телеканалу “112 Україна“.

“Що стосується блокування. Я вже зараз звертаюся до провайдерів, поки СБУ готує інформаційний лист, який, сподіваюся, вже завтра отримають українські провайдери. Я закликаю не чекати листа, а з натхненням починати виконувати рішення РНБО, і сьогодні вже починати блокувати російський контент”, – сказав Турчинов.

Нагадаємо, що 16 травня Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 28 квітня 2017 року, яким передбачено заборону “Яндекса”, “ВКонтакте” і “Одноклассники”. Усього в новому списку санкцій України 1228 фізичних осіб та 468 юридичних.

Український телекомунікаційний провайдер “Воля” повідомив, що аналізує указ президента про введення санкцій, який передбачає заборону ряду російських ресурсів. Компанія “Київстар” зараз обговорює технічну можливість заборони російських сервісів.

zakarpatpost.net