В Ужгороді замість тюльпанів зацвітуть квіти індіанських племен

В Ужгороді тривають роботи з озеленення міста. Замість тюльпанів, які відцвіли нині висаджують нові рослини. У мерії кажуть, що вони квітуватумить уж до кінця осені.

Зокрема, працівники підприємства «УжАгромікс» нині висадили три види чорнобривців на зеленій зоні транспортного кола на площі Дружби народів. Також готують місця для квіткових композицій на площі Поштовій, біля пам’ятника Т. Шевченку, на площі Б.Хмельницького, проспекті Свободи, у скверику Героїв Майдану (біля СБУ).

Крім того, як інформує zakarpatpost.net прес-служба Ужгородської міської ради, невдовзі  на транспортному колі площі Хмельницького висадять великі чорнобривці, а всередині кола – канни, сальвії, агератум. Канни прикрашатимуть і роздільну смугу на проспекті Свободи.

Слід зазначити, що шавлія, або савлія вважається квітами пророків або провісників. Психоактивну рослину відкрили племена індіанців. Наразі рослина вважається наркотичною.

На жаль, містяни та гості Ужгорода часто гублять зелені насадження. Із попередньо висаджених майже восьми сотень бегоній, агератуму, петуній, пеларгонії знищено вже близько 300.

zakarpatpost.net