Як закарпатські нарциси добралися до Львова

У нас пік цвітіння нарцисів, унікальні квіти ручної роботи можна придбати навіть не в Закарпатті, а у Львові. Дивно, чому наші умільці не додумаються до такого!

Майстер із міста Лева продає дивовижні скляні вироби. Його квіти ніколи не в’януть, не відцвітають. Захопився виготовленням хендмейду чоловік давно, одразу після служби в армії.

«Я працював на заводі «Радіус», там і навчився правильно поводитися з крихким матеріалом.  Робота потребує підготовки і неабияких навиків. Видуваю вироби вже більше 25 років. Кольорове скло купую, зараз, на щастя, вибір великий», – ділиться думками з zakarpatpost.net умілець.

У доробку львів’янина багато унікальних робіт: і квіти, і тварини.

«Нарциси роблю тому, що вони мені дуже подобаються. Загалом природа надихає. Маю ще й троянди та першоцвіти», – зізнається автор.

Найменші його вироби майже ювелірні – 1,5 сантиметрів у висоту, нарциси ж – приблизно сантиметрів 15.

«Щоб виготовити  один сувенір, потрібно витратити приблизно 25 хвилин часу,- наголошує майстер. – Це небагато, але в такій справі потрібно поспішати, аби матеріал не застив».

Його мініатюрний скляний світ ніби оживає під променями лагідного сонця.

«Я – не Дейл Чіулі, що створює величезні скляні скульптури у формі квітів, але також прагну відтворити фантазії через творчість,  – наголошує чоловік. – Продаю свої роботи на Книжковому ринку від 20 гривень за виріб. Треба ж компенсувати витрати на матеріали та годувати родину».

Сучасний стиль життя вимагає від талановитих людей робити брендом те, чим вони займаються. Тож ми маємо чому повчитись від таких обдарованих  майстрів.

Іван ДУХНОВИЧ, zakarpatpost.net