“Привіт автодору”: відремонтована селянами дорога спокійно пережила зиму

Рік тому жителі села Велика Добронь Ужгородського району Закарпаття, самі побудували майже кілометр нової дороги на шести сільських вулицях.

Сувору сніжну зиму дорога пережила “на відмінно”, йдеться в сюжеті “5 каналу”.

Гроші на дорогу збирали з кожної хати – по 500 грн. Підрахували, що на кожні 100 м дорожнього покриття витратили не більше 50 тис. грн. Тоді вперше вчилися професійно будувати дорогу.

“Що ми самі могли робити – це засипати дорогу щебенем та бордюри робити, а потім підвезли асфальт – і ми все самі зробили”, – розповів Барна Бак.

Місцеві розповідають, що востаннє професійний ремонт шляху у них робили ще за часів СРСР. Сьогодні від тих робіт – яма на ямі.”Укравтодор” на капремонт вимагає 1 млн грн – тобто у 20 разів більше, ніж витратили селяни.

“Звичайно, вартість їхніх ремонтів і наших ремонтів різниться. У тому сенсі, що навантаження на дороги зовсім інше. Говорити, що те витримала, те не витримала – асфальт один і той самий, але дорога ж то бокова в селі. Там ні фури не їздять, нічого”, – стверджує Михайло Попович, начальник Служби автомобільних доріг у Закарпатській області.

Куди підуть півмільйона гривень від «оленів» на дорогах Закарпаття?

Цього року вони планують провести реконструкцію ще семи вулиць.

zakarpatpost.net

One thought on ““Привіт автодору”: відремонтована селянами дорога спокійно пережила зиму

  • 20.05.2017 at 22:36
    Permalink

    Дороги в УКРАЇНІ робити вміють. Сьогодні їздив на Прикарпаття за Ужок. Дороги від Великого Березного до перевалу нема взагалі. За перевалом 10 км. пролетіли як одна мить. Дорога ідеальна, хоча зроблена в минулому році.

Comments are closed.