Для тих, хто панікує через блокування «Вконтакте»: перелік альтернативних соцмереж

Серед користувачів мережі «Вконтакте» і «Однокласники» наростає справжня паніка після введення стосовно цих та інших ресурсів президентських санкцій.

Тому сайт Vgorode зібрав для них альтернативні соціальні мережі, крім Facebook і Twitter, відповідно.

Google+

Компанія Google створила додатки для чого тільки можна. Не залишили розробники без уваги і соціальні мережі. У загальних рисах Google+ схожий на якийсь клуб за інтересами з простеньким інтерфейсом, який відрізняється від «Вконтакте», але за колірною гамою ностальгічно нагадуючи «Однокласники».

Правда, однокласників тут поки не так вже й багато, оскільки серед українців, тим більше старшого покоління, цей ресурс не популярний, пише zik.ua.

Плюси: проста навігація. Зручне розміщення новин за тематикою і наявність усіх супутніх додатків Google під рукою.

Мінуси: музику тут не послухаєш і для перегляду відео доведеться переходити на YouTube.

Кому підійде: Тим, у кого є поштова скринька на Google. І тим, хто соцмережі використовує в основному для перегляду новин.

MySpace

Вельми якісна соціальна мережа, де ви насилу знайдете своїх знайомих. Усе тому, що популярна вона серед американців. Але інтерфейс, який спочатку здається страшно незручним, закохує в себе віконцями з відео або іншими примочками MySpase.

Плюси: зареєструватися можна через акаунти на Facebook або Twitter, можна створити свій блог, який може прочитати Джонні Депп або Боб Ділан. Усе тому, що більшість світових зірок користуються MySpase.

Мінуси: гучним кліпом, знятим на задньому дворі в гаражі у друга, не можна буде похвалитися сусідці Анжелі, яка поїхала вступати до університету імені Поплавського. Вона ж англійської не знає і навіть зареєструвавшись в MySpase, швидко втратить до нього інтерес.

Кому підійде: Тим, хто знає англійську, хто цікавиться мистецтвом, музикою і літературою. Хто може створювати власний продукт і ділитися ним з аудиторією.

Instagram

Цей американський ресурс дуже люблять дівчата, адже можна викладати повний фотозвіт свого дня і він збере тисячі лайків. Якщо, зрозуміло, там будуть присутні ноги, груди, їжа і котики. Instagram дуже простий у використанні і не вимагає реєстрації з нуля. Його можна прив’язати до вже існуючих акаунтів.

Плюси: простий інтерфейс і котики. Також, за допомогою Instagram можна легко обчислити, що ваша колега з офісу не лежала вдома з ангіною, а взяла лікарняний і злітала до Єгипту.

Мінуси: ті ж котики. Кілотонни хештегів з котиками. Вас також можуть засікти при поїздці до Іспанії на травневі свята, хоча ви всім розповідали легенду про роботу на грядках на бабусиній дачі. Ще й музику не послухаєш.

Кому підійде: Тим, хто любить фотографії котиків, ніг і їжі. І тим, для кого важливо ділитися з друзями фото і відеофайлами.

UKRFACE

Зайшовши на Ukrface, мимоволі думаєш, що машиною часу перемістився в минуле і стоїш біля витоків Вконтакте, коли серед твоїх друзів тільки обрані, які мають акаунти в цій соцмережі. Дуровим і Цукербергом просякнута кожна кнопочка сайту.

Плюси: все звично і знайомо, як Вконтакте, і не вимагає додаткових сил і часу на освоєння.

Мінуси: пусто. З ваших однокласників, друзів і знайомих зареєстрований тільки сусід Жора. Та й той просто підтримав вітчизняного виробника. Принаймні, у цей момент.

Кому підійде: Тим, хто ностальгує за звичним інтерфейсом Вконтакте.

UkrOpen

Інтерфейс UkrOpen унікальний, оскільки був розроблений з нуля. Але, до всього, кнопочки і функції у сайту схожі з Facebook і Вконтакте. Користувачі Однокласників сплакнуть, побачивши функції перегляду гостей.

Плюси: кнопки, як в Одноклассниках. Функції прості і зрозумілі, все має свої іконки.

Мінуси: знову порожньо. І проблема навіть не в людях. Проблема в порожнечі музики і відео. База даних соцмережі доволі сира.

Кому підійде: Тим, хто не проти підтримати вітчизняного виробника, який спробував створити наш аналог Вконтакте і Однокласники, не копіюючи їх повністю.

Ц.укр

Українська мережа, яка спробувала скопіювати Вконтакте і додати туди трохи Цукерберга. Після дня перебування у ній залишаються двоякі почуття: ніби все знайоме і звичне, улюблена музика поруч та й накопичені ВК за роки фотки перенеслися в один клік. Але порожньо тут поки, навіть турки не поспішають знайомитися. Можливо, це справа часу.

Плюси: все, що нажито непосильною працею Вконтакте, в один клік переноситься сюди. Магія! І тепер все законно.

Мінуси: музику треба завантажувати самостійно на сайт, а не ліниво шукати її з бази даних. І магія перенесення інформації з Вконтакте на Ц.укр закінчується тільки головними фото та особистими даними.

Кому підійде: Тим, хто не хоче розбиратися з новим інтерфейсом, а просто по-старому завантажити фотки, відео і музику на сторінку, схожу на ВК, і відновлювати контакти з давніми знайомими.

Наша адреса у Фейсбуці: facebook.com

Підписуйтесь і будьте завжди в курсі актуальних подій.

zakarpatpost.net