Яку розсаду найчастіше купують закарпатці?

Як кажуть продавці розсади, найчастіше купують саме стебельця та помідорів та капусти, на сортах знаються далеко не всі, але трапляються й дуже досвідчені покупці, які діляться тонкощами садівництва навіть із тими, хто все життя працює в аграрному секторі.

-Із помідорів добре розходяться  такі сорти, як «сливки», «волове серце», «санька», «жовті». Перець же найчастіше купують традиційний солодкий чи гіркий. Коли ж називаю сорт «сюрприз» – кожен другий бере його із цікавості. А от «обрій» продається слабо.

У той же час, капуста найкраще реалізовується білокачанна. Брюссельську ж у цьому році не висадила, хоча чимало клієнтів шукають саме її. Що ж стосується баклажанів, то краяни цікавляться такими сортами, як «Робін Гуд» та «фіолетове диво», – зауважує продавчиня із Берегова Ольга Сабов. – Між іншим, розсаду огірків теж замовляють, як і пророщену пшеницю, яку беруть на ліки.

До речі, ціни на зеленину у цьому році дещо виросли. Скажімо, за 10-12 гривень можна придбати 10 стебел баклажанів, перець – 1,50 штука, капуста – 15 стеблин на 10 гривень, огірки -6 гривень стебло. Правда, «земельний» заробіток легким назвати аж ніяк не можна, бо праця городника завжди вважалася виснажливою. Крім того, місцеві аграрії нарікають на те, що частину врожаю знищують шкідники.

zakarpatpost.net