У Хусті проходить міжнародний фестиваль для людей із особливими потребами

Протягом 19-23 травня у Хусті проходить  ІХ Міжнародний благодійний фестиваль «Долина нарцисів».

Програма заходу включає пізнавальні екскурсії, спартакіаду, показові виступи та парад учасників.

Сьогодні дійство відбувається на головній сцені Хуста, а завтра перенесеться до диско-бару «Дружба», де пройде гала-концерт.

Родзинкою нинішнього дня став  виступ чемпіонів України, срібних призерів Кубку світу, членів паралімпійської збірної України зі спортивних танців на візках Наталії Беспалової та Михайла Савельєва.

«Ми прагнемо підтримати і згуртувати людей з особливими потребами, адже вони, наперекір долі, своєю мужністю показують приклад сили волі іншим, доля кожного з них – це окрема життєва книга, повна трагізму та водночас героїзму. У нас не просто Схід і Захід об’єдналися заради спільної участі в фестивалі, але й учасники показали, що незалежно від того, де хто де народився, незнайомі люди можуть мати одинакові проблеми зі здоров’ям, можуть мати спільні погляди на життя. Учасники були вражені закарпатською гостинністю, прекрасними краєвидами і теплом сердець хустян», – наголосила zakarpatpost.netорганізатор заходу, голова благодійного фонду «Любов»  Любов Яцук.

Під час фестивалю дорослі й діти, незрячі і слабочуючі, колясочники та малюки з хворобою Дауна разом виступали, демонстрували мистецькі здібності та таланти. Дехто читав власні вірші, хтось – співав, хтось – танцював.

Загалом цьогоріч «Долина нарцисів» об’єднала 105 учасників  із 19 областей України, а також із Білорусі та Азербайджану.

Серед закарпатських міст до Хуста до заходу завтра долучаться Ужгород, Мукачево та Тячів.

zakarpatpost.net