Де в Ужгороді тюльпани на деревах ростуть? ФОТО

Цими днями на площі Народній в Ужгороді розквітнув ліріодендрон тюльпановий, або ж просто тюльпанове дерево, передає zakarpatpost.net.

Мало кому відомо, але ця рослина є найближчим родичем магнолії, а родова її назва– дерево-ліра. Якщо кілька інших представників цього виду в Україні можна зустріти виключно у ботанічних садах та охоронних паркових зонах, то в Ужгороді помилуватися унікальним деревом може будь-хто з перехожих. Єдиною перепоною на шляху зараз є лише робітники, які викладають бруківку на вулиці Менделєєва.

На дереві, яке своїми розмірами вже обігнало сусідні багатоповерхівки, розцвіли квіти дуже схожі на тюльпани. Цього року через погодні умови цвітіння екзотичної рослини почалося на кілька тижнів пізніше, ніж минулоріч. Але у цьому є плюси – ми зможемо милуватися тюльпановим деревом довше.

Враховуючи неабияку цікавість ужгородців і гостей міста до ліріодендрона тюльпанового, варто поінформувати, що зламана гілка цієї рослини у водичці стояти не буде. Тому такий акт вандалізму над природою радості нікому не принесе. Навпаки, через механічні пошкодження дерево в принципі може загинути, а відтак і подивитися тоді на нього ми зможемо виключно на його батьківщині – у Північній Америці.

Тому давайте берегти красу закарпатської флори і фауни, прояви якої zakarpatpost.net і надалі буде презентувати своїм читачам.

zakarpatpost.net