На Петефі велопарковки перетворилися на дошки оголошень

Ужгород назвати містом велосипедистів досить важко.  Згідно з результатами опитування соціологічної групи «Рейтинг», якщо в Івано-Франківському та Рівному катаються на залізних конях по 10 відсотків містян, то в нас – тільки 2.

Тим не менше, велопарковки в обласному центрі Закарпаття є.

Нехай не найкращі, але все ж..

Проте останнім часом вони більше використовуються не за призначення, а нагадують безкоштовні дошки оголошень.

Там, як у бібліотеці… можна дізнатися багато цікавого. Правда, інформація дещо відрізняється від літературних творів класичного жанру.

Більше на папірцях йдеться про вакантні місця, про кредити, про концерти.

Але ж чи вигідно таким чином заявляти про себе?

Підприємці, продавці товарів та надавачі послуг витрачають кілька тисяч гривень на друк листівок. Як правило, тиражі вони роблять чималі. Далі їм потрібно закупити клей і найняти працівників,  які безпосередньо й займаються розповсюдженням, тобто розклеюванням оголошень. Загалом їм потрібно витратити далеко не одну тисячу.

Крім того, оскільки вулична реклама суперечить правилам благоустрою, за подібні дії правоохоронні органи можуть притягнути рекламодавців до адміністративної відповідальності.

Розмір штрафу на фізичних осіб складає від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (340-1360 грн.) і на посадових осіб, громадян – суб’єктів підприємницької діяльності – від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (850-1700 грн.).

У той же  повідомити про себе іншим   можна простішим способом. Для цього існують спеціальні газети: «Закарпатські оголошення», «Робота та навчання» та інші. У друкованих ЗМІ можна розмістити інформацію про себе чи про свою фірму практично за мізер. Коштує оголошення від 10 гривень. А в декотрі рубрики взагалі оголошення є безкоштовними.

Тож чи варто переплачувати? Тим більше, що в газеті побачить рекламу набагато більше людей, ніж на вулиці… адже заклопотані перехожі не надто роздивляються папірці, розвішані довкола.

 zakarpatpost.net