Який запобіжний захід обрав Ужгородський суд торгівцям людьми?

Сьогодні, 24 травня, Ужгородський міськрайонний суд обрав запобіжні заходи чотирьом чоловікам, підозрюваним у торгівлі людьми. Про це zakarpatpost.net повідомили у прес-службі суду.

Нагадаємо, що у справі фігурують троє ужгородців та громадянин Словацької Республіки.

Відносно іноземця і одного ужгородця було обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 480 тисяч гривень кожному. Це є верхня межа у 300 прожиткових мінімумів, передбачена Кримінальним процесуальним кодексом України за особливо тяжкі злочини.

Третій підозрюваний утримуватиметься під вартою, але матиме право внести заставу у 352 тисячі гривень. Четвертий знаходитиметься під цілодобовим домашнім арештом із застосуванням електронного браслету. Такий запобіжний захід зумовлений станом здоров′я затриманого.

Підозрювані займалися вербовкою мешканок Закарпаття з метою відправки їх для надання інтимних послуг у сусідній Словаччині.

Про подробиці спецоперації закарпатських поліцейських із затримання торгівців людьми і про ризики стати живим товаром читайте на zakarpatpost.net найближчим часом в ексклюзивному інтерв′ю зі старшим оперуповноваженим відділу боротьби зі злочинами, пов′язаними з торгівлею людьми, ГУ НП у Закарпатській області.

zakarpatpost.net