Поліцейські на велосипедах почали патрулювати Ужгород та Мукачево. ФОТО

Сьогодні, 25 травня, на вулиці міст Ужгород та Мукачево виїхали велопатрулі у складі співробітників Управління патрульної поліції, передає zakarpatpost.net. Стартували патрулювання з площі Театральної в Ужгороді та з площі Миру у Мукачеві.

Відтепер щодня з 8.00 до 20.00 екіпажі поліцейських на велосипедах патрулюватимуть піші та паркові зони, де заборонений рух автотранспорту.

«У велопатруля такі ж повноваження, як і у автомобільного або пішого. Єдина різниця полягає у тому, що велопатруль не обслуговує випадки, які пов′язані з автопригодами. Тобто вони можуть виявити, наприклад ДТП, дочекатися екіпаж на авто, який має усе необхідне обладнання для оформлення дорожньо-транспортної пригоди. Велопатруль неможливо укомплектувати у такому обсязі, як екіпаж на службовому автомобілі», – розповів журналісту zakarpatpost.net речник УПП у містах Ужгород та Мукачево Ернест Завадський.

Відбирали поліцейських у екіпажі велопатрулів з тих, хто вправно їздить на велосипеді і в цілому надає перевагу цьому виду транспорту. Велопатрульні мають при собі карту підпорядкованої їм території, яку щодня протягом 12 годин вони мають об′їжджати, аби забезпечити та підтримати публічний порядок.

За словами Ернеста Завадського, свою ефективність велопатруль довів щойно з′явився на вулицях ще минулого року. Так, за участі ужгородського екіпажу вже у перший день роботи було розкрито убивство в обласному центрі Закарпаття.

Не виключено, що згодом на вулицях міст, де працює патрульна поліція, з′являться і піші патрулі. Поліцейські ж на велосипедах мають ще більш зблизити громадян із людьми у формі, посилити превентивну функцію поліції, адже наявність велопатруля на вулицях міст однозначно відіб′є охоту у порушника скоїти злочин.

Катерина Ірха, zakarpatpost.net