За рік до нас хотіли потрапити 2,5 тисячі нелегалів і 116 автомобілів, що перебували у розшуку

Сьогодні, 28 травня, в Україні відзначається День прикордонника.

Прикордонники за рік роботи затримали понад 2,5 тисяч нелегалів і відмовили у пропуску в Україну понад 29 тисячам осіб.

Про це повідомляється на сайті Державної прикордонної служби, передає UBR.

Протягом року на державному кордоні, адмінкордонах з тимчасово окупованою територією АР Крим та лінії розмежування прикордонниками оформлено понад 89,5 млн осіб і майже 20,3 млн транспортних засобів. При цьому відзначався стійке зростання пасажиро-транспортних потоків.

Під час прикордонного контролю було виявлено майже 600 підроблених документів, припинено 100 спроб перетину кордону з використанням чужих документів і 8,5 тис. – за недійсними і ін.

За цей період також затримано понад 2,5 тис. нелегалів, з яких 850 – за незаконний перетин кордону, ще майже 3,5 тис. потенційних мігрантів відмовлено у пропуску в Україну.

Крім того, на кордоні було виявлено та вилучено 760 одиниць зброї, майже 14 тис. боєприпасів, 17 кілограмів вибухівки, 210 кілограмів наркотичних і психотропних речовин.

Припинено незаконне переміщення товарів на суму 760 млн грн, при цьому найбільш поширеною залишалася контрабанда цигарок (конфісковано понад 6,2 млн пачок).

Крім того, протягом 12 місяців затримано понад 1,4 тис. автомобілів, з яких 116 перебували в розшуку, а майже 900 використовувалися порушниками у протиправній діяльності.

zakarpatpost.net