Чим завершився історичний матч між футбольними збірними України та Угорщини в Ужгороді? ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 30 травня, на стадіоні «Авангард» в Ужгороді відбувся унікальний матч між збірними командами ветеранів футболу України та Угорщини, передає zakarpatpost.net.

Саме на цьому стадіоні суперники зустрілися вперше 25 років тому. Для збірної України тоді це був перший матч в історії Незалежності. У 1992 році зустріч завершилася з рахунком 1:3 на користь гостей.

Сьогодні Україна здобула реванш, повторивши рахунок, але вже на свою користь. Два голи у першому таймі та один у другом забили ветерани вітчизняного футболу. Угорці відзначилися у другому таймі одним влучним пострілом у ворота України. Символічно, що автором другого голу став закарпатець Іван Гецко, який 25 років тому забив перший гол збірної України.

На ювілейній зустрічі були присутні почесні гості та організатори свята футболу – президент Федерації футболу України Андрій Павелко та голова Угорської футбольної асоціації Др. Шандор Чані, угорські та українські дипломати, представники футбольної еліти обох країн, очільники Закарпатської області та міста Ужгород, організатори першого матчу Україна-Угорщина та кілька тисяч вболівальників.

І хоч матч був товариський, але і на полі, і на трибунах вирували пристрасті. Вболівальники голосно й емоційно реагували на голи та гострі моменти, а гравці обох збірних демонстрували неабияку спритність та енергійність. Важко було повірити, що на полі грають ветерани футболу.

Єдиним прикрим моментом був раптовий демарш ультрасів у секторі 12. Після патріотичних вигуків і виконання «Червоної рути» хлопці чомусь вирішили запалити димові шашки. Та фаєр-шоу тривало недовго. За кілька хвилин ультравболівальників за межі сектору вивела поліція.

Після матчу гравці обох збірних потиснули один одному руки і зробили спільне фото. Головний результат сьогоднішньої зустрічі – це перемога дружби поза грою. Фанати граців брали автографи у своїх кумирів, діти стояли в черзі, аби отримати переможні футболки українських футболістів.

Організатори матчу зробили все, аби зустріч стала святом футболу. А тому були і виступи артистів, і нагородження футболістів та менеджерів, що організували матч 1992 року. Між таймами гравці збірних розіграли серед глядачів купу футбольних м′ячів. Показовим був і рівень безпеки матчу. Такої кількості правоохоронців на ужгородських заходах не було давно.

А передувало історичній зустрічі ветеранських збірних України та Угорщини відкриття біля центрального входу стадіону «Авангард» меморіальної дошки, присвяченої першому матчу між збірними. Саме з тієї гри 25 років тому розпочався шлях до перемог національної збірної України з футболу.

zakarpatpost.net