Як семимісячний Бархан гриби збирає та обожнює сирі овочі та фрукти

Семимісячний Бархан – ще цуценя. Хоч його батьки й переможці міжнародних виставок, та вони й близько не здатні на таке, як їх розумний син.

Нещодавно господиня пішла зі своєю вівчаркою до лісу на гриби. Цуценя бігало, стрибало, раділо волі і роздоллю. І раптом… хазяйка знайшла боровика. Собака обнюхав його, роздивився уважно, спробував на смак, торкнувся капелюшка лапкою і помчав далі.

За кілька хвилин він зупинився під деревом, щось ретельно обнюхав і сів. Ґаздиня зрозуміла, що Бархан чекає на неї і підійшла.

«Я диву далася. Поруч із собакою були два білі гриби, – розповідає zakarpatpost.net пані Олена – Невдовзі ситуація повторилася. Мій улюбленець відбігав, роздивлявся і чатував на мене. Я зрозуміла, що Бархан – завзятий грибар».

За півгодини мешканка Перечинщини разом зі своїм підопічним назбирали повний кошик білих грибів.

«Не знаю, звідки в нього такі здібності. Ще в мене ніколи не було такої собаки, як він, – ділиться думками господиня. – Що цікаво, Бархан сироїд. Просто обожнює огірки. Коли бачить у мене в руках, аж труситься. Свинина йому не до смаку. Із м’яса їсть молоду телятину, може погратися з кісточкою. Їсть і каші. А от сирі овочі та фрукти – це для нього справжні ласощі. Він – іще той гурман. Полюбляє капусту, буряк, моркву, яблука, сиру картоплю».

Вівчарка завжди вірно чекає господарів із роботи. Дуже радіє, коли вони приходять. Хазяїна чатує біля воріт і завжди чекає від нього якихось пригощань та пестощів.

«Нещодавно Бархан пішов із невісткою до річки, – розповідає про свого підопічного пані Олена. – То була його перша подорож до водойми. Вони поплавали, побавились у воді і вийшли на берег. Але від невістки поплив шльопанець. Вона намагалася його дістати, але марно. Бархан побачив і стрибнув за ним. Наздогнав, взяв у зуби і виніс на берег. Цього його ніхто не вчив, тож як він це зробив – поняття не маю. До команд його не привчаємо взагалі, просто розмовляємо з собакою, як між собою».

Перечинська вівчарка справді унікальна собака.

Бархан – не просто  домашній улюбленець, але ще й пухнастий цілитель. Коли господарів щось болить, чи в них просто поганий настрій, він лягає біля ніг і все ніби рукою знімає.

Хазяйка каже, що собака розуміє її навіть без слів і що він є їй справжнім надійним другом та помічником.

zakarpatpost.net