Подробиці резонансної справи про хабарництво у Чопській міськраді. Чим завершився суд? ФОТО. ВІДЕО

Сьогодні, 31 травня, в Ужгородському міськрайонному суді обрали запобіжні заходи меру Чопа, депутату Чопської міської ради та начальнику міського відділу архітектури та містобудування, яких підозрюють у хабарництві, передає zakarpatpost.net з посиланням на прес-службу суду.

Депутату міськради обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з визначенням застави у розмірі 112 тисяч гривень, начальнику відділу архітектури та містобудування Чопської міської ради –домашній арешт з 21.00 до 6.00. Натомість міському голові свобода від грат коштуватиме 1 мільйон гривень, адже саме такий розмір застави призначила суддя.

Вимоги прокуратури були такими: щодо мера – тримання під вартою з можливістю внесення застави в 1 мільйон 120 тисяч гривень, головному архітектору та депутату – тримання під вартою або ж застава у 640 тисяч гривень.

Чопський міський голова, начальник відділу архітектури та містобудування і депутат Чопської міської ради підозрюються у готуванні до злочину, передбаченого статтею 368 Кримінального кодексу України (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою).

Із заявою про вимагання 3 тисяч доларів США до правоохоронних структур звернувся чопський підприємець. Він стверджує, що хабар вирішив би питання зі встановленням двох його МАФів у Чопі. Під час обшуків правоохоронці (СБУ, прокуратура та УЗЕ) вилучили 2 тисячі доларів США, номери та серії яких співпали із раніше задокументованими.

Міський голова спростовує заявлені обвинувачення на його адресу. Заявляє, що із підприємцем не знайомий, а справу називає «спеціально спланованою провокацією». Аби підкреслити своє обурення мер Чопа вже 2 дні не їсть і планує продовжити голодування на знак протесту. У відео він надає своє бачення справи, що вже «прогриміла» на всю Україну. Захист готує апеляцію на рішення суду щодо запобіжного заходу.

 

На час дії ухвали слідчого судді (до 27 липня 2017 року) усім трьом посадовцям заборонено з’являтися в Чопській міській раді з метою уникнення можливого впливу на свідків інкримінованого злочину, а також покладено заборону виїзду за межі країни. Тому, якщо раптом побачите когось із трьох у мерії, то знайте, що спостерігаєте за порушенням судового рішення.

zakarpatpost.net продовжує слідкувати за розвитком резонансної справи й надалі інформуватиме своїх читачів.

zakarpatpost.net